
Vigyázzunk rá – ez az egyetlen bolygó, amink van! Hidd el, számít minden csepp a tengerben! Te mit teszel a Földért...?
Megjelent: 2016. április 22.

Mik a C-vitamin szedésével kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések? Ahogy világhírű kutatónk, Szent-Györgyi Albert is rámutatott, C-vitaminból sohasem elég.
Megjelent: 2016. március 18.

FoxPost csomag-automata
1. Mi az a FoxPost?
A FoxPost egy innovatív csomagátadó/átvevő rendszer. Az általad kiválasztott terminált tetszőleges időpontban használhatod csomagod átvételére vagy feladására. Nincs sorban állás, adminisztráció vagy futárra várás.
2. Miért használjam vészhelyzet esetén is a FoxPost terminálokat?
Mert kényelmes! Te döntheted el, hogy hol és mikor veszed át vagy adod fel a csomagod. A FoxPost automaták országszerte elérhetőek a legnépszerűbb helyeken, így biztosan megtalálod azt, amelyik neked éppen útba esik.
A FOXPOST csomagautomaták továbbra is elérhetők a megszokott nyitvatartási időben, az automatáknak helyet biztosító bevásárlóközpontok nem esnek nyitvatartási korlátozás alá.
A FOXPOST automatából történő csomagátvétel – mint eddig is – más emberrel történő érintkezés nélkül lehetséges.
Ügyfeleink és munkatársaink biztonsága érdekében egy sor intézkedést meghoztunk (automaták, teherautók rendszeres fertőtlenítése, munkatársak egymással történő érintkezésének minimalizálása, stb.).
3. Hogy működik a FoxPost szolgáltatás?
Ha befejezted a vásárlást, kérj FoxPost szállítási módot, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb terminált! Ezután elvisszük a csomagodat a kívánt terminálba, miközben a szállítás minden egyes lépését követheted. Amint a csomagod megérkezett, SMS-ben és e-mailben értesítünk az egyedi nyitókódról. Ezt követően bármikor átveheted a csomagodat 72 órán belül.
4. Hol vannak csomagátadó terminálok?
A FoxPost terminálok országszerte bevásárlóközpontoknál, élelmiszer-áruházaknál vannak elhelyezve, hogy biztosítva legyen a biztonságos hozzáférés. Nézd meg a térképen, hol van a számodra legkényelmesebben elérhető FoxPost terminál!
5. Mekkora a maximálisan megengedett csomagsúly?
Egy csomag súlya maximum 25 kg lehet. Amennyiben a csomag meghaladja a megengedett 25 kg-ot, nem áll módunkban terminálba kézbesíteni.
6. Hogyan tudok fizetni a vásárlásomért?
Fizethetsz előre, a webáruház által meghatározott módokon vagy utánvéttel a FoxPost termináloknál. Ebben az esetben a kártyaterminálon keresztül ki kell fizetned a képernyőn látható összeget. Ha ez megtörtént, kinyílik a rekesz, és átveheted a csomagod.
A FoxPost lehetővé teszi neked, hogy villámgyorsan, ráadásul ingyen visszaküldhesd az online vásárolt terméket, ha mégsem tetszik. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy az átvételt követő 14 napon belül elsétálsz ugyanahhoz az automatához, visszateszed a csomagot, és megadod újra az SMS kódod. A többi már a mi dolgunk!
Közzétéve: 2016. február 10.
Frissítve: 2020. március 25.
Megjelent: 2016. február 10.

Hogyan juthatunk napfényvitaminhoz télen?
A D-vitamin (kalciferol) pótlás októbertől áprilisig különösen fontos, mert míg a nyári időszakban akár napi 20-30 perc napon töltött idő is elegendő ahhoz, hogy szervezetünk D-vitamin szükségletét kielégítsük, a téli napfényszegény időszakban erre nincs lehetőség.
Miért fontos a D-vitamin?
Mert az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és a foszfor felszívódásához, gyermekeknél a csontok és a fogak megfelelő fejlődéséhez, a csontok egészségének fenntartásához, illetőleg idős korban a csontritkulás megelőzéséhez nélkülözhetetlen. Ráadásul a D-vitamin az egyik legerősebb gyulladáscsökkentő. A D-vitamin bevitel várandós kismamák esetében különösen fontos, hiszen az anyatejben lévő D-vitamin mennyisége az anya táplálkozásától függ.
Napsütés híján mit tehetünk?
A megfelelő táplálékok bevitele elengedhetetlen. Mindenképpen iktassunk be az étrendünkbe halételeket, mert a D-vitamint a legnagyobb mennyiségben pl. ezek tartalmazzák: lazac, szardínia, tonhal, pisztráng, ponty, harcsa. Megtaláljuk még más egyéb állati eredetű élelmiszerekben is, mint a tej, joghurt, vaj, tojás, máj, de a gomba is kiváló D-vitaminforrás.
Elegendő-e a téli időszakban a táplálékkal bevitt D-vitamin?
Biztosan nem, ezért a megfelelő étrend mellett napi 1500-3000 Nemzetközi Egység D3-vitamin szedése javasolt (testsúlytól függően). Mivel igen sokféle vitaminkészítmény kapható, érdemes átgondolni, hogy pontosan mire van szükségünk.
Először is nem mindegy, hogy milyen az összetétele: lehetőség szerint természetes összetevőkből álló készítményt válasszunk, a szintetikus adalékanyagokkal ellátott termékek megterhelik a szervezetet.
HappyGreen.hu tipp:
BioCo D3-vitamin: nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromaanyagokat és tartósítószert, ellenben magas D-vitamin-tartalommal rendelkezik.
Ha emellett fontos, hogy könnyen adagolható, illetve gyorsan felszívódó legyen, akkor például gyerekek részére érdemes csepp formájú D-vitamint választani.
HappyGreen.hu tipp:
Health First D3-Vitamin Csepp: nem tartalmaz mesterséges íz- és színezőanyagot, mesterséges tartósítószereket, szóját és hozzáadott cukrot. Glutén- és laktózmentes. D3-vitamin tartalma természetes lanolin alapú, amelyhez segédanyagként nem génmódosított napraforgóolajat, rozmaringot és narancsolajat használtak. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Legyen könnyen adagolható, gyorsan felszívódó és még jó ízű is a készítmény?
HappyGreen.hu tipp:
BetterYou DLux szájspray természetes borsmenta ízesítéssel: kókuszolaj alapú, elősegítve ezzel a zsírban oldódó D3-vitamin könnyebb felszívódását. Közvetlenül a nyelv alá fújva, a nyálkahártyán keresztül felszívódik, és egyenesen a vérkeringésbe jut, kikerülve és nem megterhelve az emésztőrendszert. Gyors, hatékony és kényelmes vitaminpótlás bárhol, bármikor, tabletták és víz nélkül. Állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, így vegetáriánusok is használhatják.
A DLux Pregnancy szájspray különösen ajánlott a terhesség korai szakaszában, a reggeli rosszullétektől szenvedő kismamák számára.
A DLux Infant pedig gyermekek részére garantálja a napi "napsütésadagot". 6 hónapos kortól 5 éves korig ajánlott. Eperízű. :)
2016. január 20.
Kapcsolódó cikkek:
Csontritkulás? Kösz, nem!
D3-vitamin természetesen
Megjelent: 2016. január 20.

Mennyei forró csoki a hideg estékre(Tej- és cukormentesen)
Mautner Zsófi Chili és Vanilia c. gasztroblogján találtuk ezt a szuper forró csoki receptet. Próbáljátok ki, függőséget okoz!
Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.
Cukor nincs benne. Tej sincs.
Így készül:
1. 2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport.
2. Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet, hozzáadunk egy csipet sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze). Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.
3. Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.
4. A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a vaníliarúd másik felével (magokkal).
5. Ez 2 bögrényi.
6. Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.
Az eredeti receptet itt találjátok: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2014/09/a-legfinomabb-forro-csokolade-tej-es.html
2015. november 23.
Kapcsolódó cikkek:
Édes élet datolyasziruppal
Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt?
Kókuszvirág cukor - egy újabb édes alternatíva
Egy igazi különlegesség - A chai tea
Megjelent: 2015. november 23.

Élet gluténmentesen 3. - A gyógyító len
A gluténérzékenység napjainkban egyre gyakoribb probléma, különösen a nők esetében. Mivel a lisztérzékeny emberek emésztőrendszere a különféle gabonákban (búza, rozs, árpa) található glutént nem tudja feldolgozni, ez idővel emésztési-, táplálkozási zavarokhoz vezet.
Arról, hogy mik a gluténérzékenység tünetei, korábbi cikkünkben már beszéltünk. Ha ezeket a tüneteket észleled magadon kenyér, péksütemények, tésztaételek fogyasztása után, érdemes kivizsgáltatni magad, hiszen a gluténérzékenység egy egyszerű teszttel kimutatható.
Ha bebizonyosodott a gluténérzékenység, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen megfelelő diétával a panaszoktól teljesen megszabadulhatsz, illetve teljesen tünetmentes életet élhetsz. A glutén kiváltására számos egészséges alternatíva kínálkozik, így szerencsére különösebb önsanyargatás nélkül át lehet térni a gluténmentes életmódra. A kölessel és a hajdinával előzőleg már megismerkedtünk, következzen most a len!
A len az egyik legrégebbi kultúrnövényünk, a lenvászon szövéséhez használt rostjáért, illetve ehető magjáért évezredek óta termesztik. A növény jellegzetes kék virága számos költőt is megihletett.
A lenmagot főként magas rosttartalma és magas esszenciális (Omega-3) zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani. A lenmag 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Vitaminokban (A, B, C, D, E) és ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, cink, nátrium, réz, jód, króm) is gazdag.
A lenmag, illetve a lenliszt fogyasztása agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek különösen ajánlott. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, nyákkészítmények formájában gyomor- és bélmegbetegedések, gyomorfekély, ízületi és egyéb gyulladások kezelésére is sikerrel alkalmazzák. A lenmag serkenti a bélműködést, illetve az anyagcserét, így a székrekedésnek is kiváló ellenszere. Omega-3 (linolénsav) tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Természetes gyulladásgátló, enyhíti a hörghurutot.
A lenmagot müzlibe, joghurtba, turmixokba keverve, illetve házi készítésű péksütemények tetejére szórva fogyaszthatjuk. A lenliszt sütéshez (lepények, sütemények készítéséhez, más gluténmentes lisztekkel keverve, pl. mandulaliszt) és levesek készítéséhez használható.
2015. október 14.
Kapcsolódó cikkek:
Élet gluténmentesen 1. - Az ezerarcú köles
Élet gluténmentesen 2. - Hajdina, a franciák kedvence
Palacsinta, ahogy a franciák szeretik
Banános-juharszirupos zabkása
Megjelent: 2015. október 14.

Édes élet datolyasziruppal
Mostanában sok szó esik a különféle cukorhelyettesítő termékekről - stevia, nyírfacukor, nádcukor, kókuszvirág cukor... Szerencsére bőséges a választék, így mindenki eldöntheti, hogy számára melyik a legmegfelelőbb alternatíva a fehér cukor kiváltására.
A datolyaszirup egy új - és üde - színfolt ezen a palettán, ráadásul otthon, házilag is előállítható.
A datolyának nálunk főként a szárított változata kapható, de mind a friss, mind a szárított datolya igen gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: káliumban, kalciumban, magnéziumban és vasban, illetve A-, B3-, B6-, C- és K-vitaminban. Magas rosttartalma segíti az emésztést és kiegyensúlyozza a vércukorszintet.
A szárított datolyából készült szirup megőrzi a gyümölcs vitamin-, ásványi anyag, illetve rosttartalmát, természetes cukortartalma miatt pedig kiváló és egészséges édesítőszer.
Elkészítése gyors és egyszerű: a szárított datolyát tedd egy tálba, és engedd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Hagyd állni 10-12 órát (vagy akár egy teljes napig), majd turmixold össze, és kész is a datolyaszirup!
100-150 g datolyából kb. 5-6 dl szirupot nyerhetsz ki attól függően, hogy sűrűbb vagy hígabb édesítőszerre vágysz. A kész szirupot hűtőben, lezárt üvegben tárold, így sokáig eláll. Kávé, tea, sütemények és lekvárok ízesítésére használhatod.
Kóstoltad már a datolyasűrítménnyel készült, magas gyümölcstartalmú St.Dalfour lekvárokat?
2015. szeptember 26.
Kapcsolódó cikkek:
Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt?
Kókuszvirág cukor - egy újabb édes alternatíva
Megjelent: 2015. szeptember 26.

King kókuszvíz - az üdítők királya
Hűsítő, finom, de egészséges üdítőre vágysz a hőségben? Csillapítsd a szomjad kókuszvízzel!
A 100%-os tiszta kókuszvíz természetes frissítő ital, édes, diós íze van. Könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz, cukor és elektrolit formájában, de alacsonyabb a kalória-, cukor- és nátriumtartalma, mint pl. egy átlagos sportitalnak.
A narancssárga színű King kókusz a legízletesebb kókuszfajta Srí Lankáról. A szigetlakók évszázadok óta fogyasztják számos jótékony hatása miatt.
És hogy miért érdemes fogyasztani?- Nagyszerűen hidratál,
- Öregedésgátló hatású,
- Szív- és érrendszeri problémák megelőzésére,
- Gyorsítja az anyagcserét,
- Energiát ad, - Izomgörcsök kezelésére,- A csontok erősítésére,- Szabályozza a stressz-szintet,- Vizelethajtó hatású,- Segíti a fogyást,- Szabályozza a cukorbetegséget,- Tápanyagokban gazdag,- Megszünteti a gyomorégést,- A benne lévő antioxidánsok jótékony hatása miatt,- Méregtelenít,- Puffadás megelőzésére, kezelésére,- Emésztést javító hatása miatt,- Lúgosít,- Megelőzi a vesekő kialakulását,- Fertőzések kezelésére,- Hajkondicionáló,- Az egészséges magzatért,- Alternatív gyógymódokhoz, mint pl. az Ájurvéda.
A kókuszvíz friss, fiatal gyümölcsből készül. Nem tartalmaz ízfokozókat és hozzáadott cukrot. Színezék- és tartósítószer-mentes - természetes minden ízében.
2015. augusztus 28.
Kapcsolódó cikkek:
Hőségriasztás, kánikula ON!
Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt?
Kókuszvirág cukor - egy újabb édes alternatíva
Megjelent: 2015. augusztus 28.

Élet gluténmentesen 2. - Hajdina, a franciák kedvence
A gluténérzékenység napjainkban egyre növekvő probléma, különösen a nők esetében gyakori. Mivel a lisztérzékeny emberek emésztőrendszere a különféle gabonákban (búza, rozs, árpa) található glutént nem tudja feldolgozni, ez idővel emésztési-, táplálkozási zavarokhoz vezet.
Leggyakoribb tünetei a hasmenés vagy éppen székrekedés, puffadás, hasfájás, hányás, súlyvesztés, étvágytalanság fáradékonyság, súlyosabb esetekben hajhullás, felszívódási zavarok, vérszegénység, csontritkulás.
Ezekre a tünetekre különösen kisgyerekek esetében érdemes odafigyelni, de a gluténérzékenység sajnos felnőtt korban is kialakulhat.
Mit tehetsz, ha bebizonyosodott a gluténérzékenység?
Nem kell kétségbe esni, megfelelő diétával a panaszoktól teljesen megszabadulhatsz, illetve teljesen tünetmentes életet élhetsz. Bár a gluténmentes diétát egy életen át tartani kell, szerencsére így is lehet változatos, finom ételeket enni.
A glutén kiváltására számos egészséges alternatíva kínálkozik, így különösebb önsanyargatás nélkül át lehet térni a gluténmentes életmódra. Korábbi cikkünkben a kölessel már megismerkedtünk, következzen akkor most a hajdina!
A hajdina valójában nem is gabona, a keserűfűfélék családjába tartozik, a konyhában mégis a gabonaőrleményekhez hasonlóan használatos.
Ásványi anyag (kalcium, magnézium, kálium, vas, cink, réz) és vitamintartalma (B1, B2, C-, E-vitamin) igen magas. A hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedésekre, a magas vérnyomásban szenvedőknél, illetve a cukorbetegeknél.
Magas rosttartalma miatt rendkívül egészséges, jól alkalmazható a székrekedés kezelésére és a vastagbélrák megelőzésére, valamint Candida-diéta során.
A hajdinaliszt sikértartalma alacsony, így duzzadt, magas, puha belű kenyér nem készíthető belőle. Sokkal inkább alkalmas vékony palacsintaszerű vagy pászkaformájú kenyér, illetve tészta sütésére.
Keverhető gabonalisztekkel is, de ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. köles-, zab-, burgonyaliszt vagy -pehely) vegyítjük, úgy a keverék is megfelelő táplálék lehet lisztérzékenyek számára.
A hajdina nem csak liszt formájában fogyasztható, főtt állapotában önállóan, köretként is megállja a helyét, de főzhetünk belőle kását (akár kölessel keverve), és dúsíthatunk vele leveseket, salátákat. Pehely formájában, főzés nélkül keverhető müzlibe, levesekbe.
2015. július 21.
Kapcsolódó cikkek:
Élet gluténmentesen 1. - Az ezerarcú köles
Palacsinta, ahogy a franciák szeretik
Banános-juharszirupos zabkása
Megjelent: 2015. július 21.