Üres Kosár
Kosárnézet

Természetes védelem rovarok ellen - nem csak kétlábúaknak

Tombol a nyár, egyre melegebb az idő és egyre többet tartózkodunk a szabadban, ahol a hőség, a tűző nap és a rovarok ellen is védekezni kell. Egy nyaralás vagy kirándulás során – ha nem vagyunk elég óvatosak – nemcsak a napszúrás miatt főhet a fejünk! A szúnyogok és a kullancsok igen megkeseríthetik az életünket, ezért mielőtt kirándulni indulsz az erdőbe vagy sétálni a parkba, de akár sportolás vagy kerti munka előtt is kend be magad szúnyog-, illetve kullancsriasztóval!
 
A kullancs okozta Lyme-kór igen veszélyes betegség, ezért nagyon fontos a megelőzés. Különösen a lábszár, a hónalj, a testhajlatok, a nyak és a fül mögötti területeket érdemes bekenni, mert ezek a kullancsok kedvenc helyei. Ha kerülni szeretnéd a vegyszereket, keresd a természetes alapanyagokból készült, környezetbarát termékeket, amelyek akár kismamák és gyerekek bőrének védelmére is alkalmasak lehetnek, és nem okoznak bőrirritációt.
 
Indiai citromfű illóolaj
 
Ha az illóolajokat részesíted előnyben, a geránium vagy a citromfű különösen más illóolajokkal keverve igen jól használhatók a rovarcsípések ellen. Egy 100 ml-es pumpás flakont tölts meg kb. 2/3-ig vízzel, ehhez adj a kiválasztott illóolajokból összesen 10-15 cseppet! Néhány fújás magadra vagy a ruhádra, és távol maradnak a vérszívók.
 
Egy szabadban töltött nap végén mindig ellenőrizd a tested! Néhány perc alatt egy tükör segítségével meggyőződhetsz róla, hogy nincs-e benned kullancs. Ha mégis találsz egyet, és nem tudod biztos kézzel eltávolítani, inkább fordulj szakemberhez!
 
A saját védelmed mellett házi kedvenceidről se feledkezz meg! A kutyák, macskák fokozottan ki vannak téve a bolhák, kullancsok, szúnyogok támadásának, ezért védd őket is természetes anyagokkal, illóolajokkal!
 
A kullancs Lyme-kórral vagy Babesiosis-szal fertőzheti meg az állatot, ami csak hosszú és drága antibiotikum-kezeléssel gyógyítható. A kutyák, macskák nagy felületen érintkeznek a fűvel, aljnövényzettel, így még az embernél is jobban ki vannak téve annak, hogy a bolha vagy a kullancs megkapaszkodjon rajtuk.
 
Érdemes a háziállatok ketrecét, a kutyaólat, -párnát, kalitkát, kutya-, macskakosarat és azok környékét is mentesíteni a támadó bolhák, kullancsok, tetvek és más élősködők ellen a megfelelő természetes készítményekkel.
 
 
Szúnyogriasztós illóolaj
 
 

Tájékoztatjuk, hogy oldalunk működéséhez "süti"-ket használ.

A sütik segítenek a webáruház működésében, illetve javítják a felhasználói élményt. További információ

Rendben

Kapcsolat

Digital River Kft.
Budapest, Eper u. 39. I/3.
1112 - Hungary

Telefon: 06-1-611-8248
E-mail: info [kukac] happygreen.hu