Mennyei forró csoki a hideg estékre
(Tej- és cukormentesen)
Mautner Zsófi Chili és Vanilia c. gasztroblogján találtuk ezt a szuper forró csoki receptet. Próbáljátok ki, függőséget okoz!
Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.
Cukor nincs benne. Tej sincs.
Így készül:
2. Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet, hozzáadunk egy csipet sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze). Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.
3. Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.
4. A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a vaníliarúd másik felével (magokkal).
5. Ez 2 bögrényi.
6. Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.
Az eredeti receptet itt találjátok: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2014/09/a-legfinomabb-forro-csokolade-tej-es.html
2015. november 23.
Kapcsolódó cikkek:
Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt?
Kókuszvirág cukor - egy újabb édes alternatíva
Egy igazi különlegesség - A chai tea