Készletinformáció
RaktáronÖsszetevők: vaníliaízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília-aroma), tápióka-keményítő, bambuszrost, sűrítő anyag (konjakgumi), bourbon vanília-őrlemény, kurkuma
Átlagos tápérték |
100g pudingporban |
1 adag kész pudingban (185g)* |
Energia: |
584 kJ (140 kcal) |
283 kJ (68 kcal) |
Zsír: |
0,1 g |
1,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,1 g |
0,2 g |
Szénhidrát: |
76,6 g |
37 g |
- amelyből cukrok: |
0,2 g |
0,2 g |
- amelyből poliolok: |
51,7 g |
28,1 g |
Rost: |
19,3 g |
7,4 g |
Fehérje: |
0,2 g |
0,7 g |
Só: |
0,04 g |
0,2 g |
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján Alpro édesítetlen mandulaitallal és 10g eritrittel készítve. |
||
A poralap 100g energiatartalmából 154 kJ / 39 kcal energia származik élelmi rostokból. |
||
A poralap 100g szénhidrát-tartalmából 51,7 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma és a felszívódó szénhidráttartalma. |
||
Egy adag kész puding (185 g) szénhidrát-tartalmából 28,1 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma és a felszívódó szénhidráttartalma. |
||
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Pudingrecept:
· 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
· 1,5 dl növényi tejhelyettesítő (pl. Alpro édesítetlen mandulaital)
· kb. 5-10 g cukornak megfelelő kristályos édesítő (ízlés szerint változhat!)
Elkészítés:
A hideg folyadékban keverjük el a pudingport és az édesítőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Amikor már sűrű krémes húzzuk le a tűzről és úgy kevergessük tovább, ne várjuk meg, hogy teljesen megkeményedjen. Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható.
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!