Készletinformáció
RaktáronA japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése: felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló sóhelyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 235 KJ / 56 Kcal
Zsír: 0,0 g
amelyből:
- telített zsírsavak: - g
Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 6 g
Rost: 0 g
Fehérje: 10 g
Só: 12 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 235 KJ / 56 Kcal
Zsír: 0,0 g
amelyből:
- telített zsírsavak: - g
Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 6 g
Rost: 0 g
Fehérje: 10 g
Só: 12 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
- See more at: http://biorganik.hu/index.php/component/virtuemart/view/productdetails/virtuemart_product_id/111/virtuemart_category_id/39#sthash.Glyk2F9v.dpufA japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 235 KJ / 56 Kcal
Zsír: 0,0 g
amelyből:
- telített zsírsavak: - g
Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 6 g
Rost: 0 g
Fehérje: 10 g
Só: 12 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
- See more at: http://biorganik.hu/index.php/component/virtuemart/view/productdetails/virtuemart_product_id/111/virtuemart_category_id/39#sthash.Glyk2F9v.dpuf