Üres Kosár
Kosárnézet
Palacsinta, ahogy a franciák szeretik
Palacsinta, ahogy a franciák szeretik Az észak-franciaországi Bretagne egyik népszerű eledele a French crepe (galette), amely jellemzően hajdinalisztből készül, gluténmentes, nagyon egészséges, és alapjaiban igen hasonlatos a mi palacsintánkhoz.   Hozzávalók (10-12 db): - 20 dkg hajdinaliszt, - 1 nagy csipet só, - 4 tojás, - 6 dl tej, - 4 dl szódavíz, - 5 dkg vaj, - kókuszolaj   Keverd össze a lisztet, a sót és a tojásokat, majd lassan kevergetve adagold hozzá a tejet, végül a szódavizet. Alaposan dolgozd össze; ha kész, pihentesd hűtőben 1-2 órát. Végül add hozzá a megolvasztott vajat, kenj ki kókuszolajjal egy serpenyőt, alaposan forrósítsd fel, és már kezdheted is sütögetni a palacsintáidat.   Ha franciásan szeretnéd, töltsd meg a palacsintát apróra vágott sonkával, reszelt sajttal, párolt gombával vagy spenóttal, apróra vágott paradicsommal, majd hajtogasd fel a széleit, mintha csak egy borítékot szeretnél formázni belőle. Tehetsz rá egy kis tejfölt, vagy üthetsz rá egy tojást, azután tedd vissza a serpenyőbe vagy a sütőbe, hogy az egész jól átsüljön. A tölteléket kedvedre variálhatod.   Elkészítheted a French crepe édes verzióját is. Ha picit vastagabb lepénykéket sütsz, tehetsz a masszába szedret vagy áfonyát. Tálalhatod dióval, banánkarikákkal, olvasztott vajjal, juharsziruppal, lekvárral vagy ahogy szereted. Biztosan nagyon finom lesz!  
Egy kis ötórai chai tea
Egy igazi különlegesség - A chai tea A masala chaiként is emlegetett italkülönlegesség nem más, mint egy frissítő, fűszeres tea tejjel, ami nem összekeverendő az angolok tejes teájával.   Ahogy mondani szokás, ahány ház, annyi chai, de azért a recept lényege alapvetően a következő:   Forralj fel 2 dl vizet 1 dl tejjel, majd áztass bele egy chai teafiltert. Hagyd állni 2-3 percig, majd ízlés szerint ízesítsd nádcukorral. (Az eredeti chai teát cukor nélkül fogyasztják.) Ha eleve fűszerezett, filteres teát használsz, például az English Tea Shop chai fekete teáját, már fogyaszthatod is.   Ha még autentikusabb, egyedi ízekre vágysz, készítsd el a fűszerezést te magad! Válassz egy jó minőségű fekete teát, például egy Assam teát. Keverd össze a teafüvet (nagyjából egy evőkanálnyit) és a fűszereket (fahéj, kardamom, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, csillagánizs, édeskömény, narancshéj, fekete vagy zöld bors), majd forrázd le a fent leírt arányú víz és tej keverékével. Áztasd 2-3 percig, majd szűrd le. Esetleg adhatsz hozzá tejhabot. Akár cukorral, akár cukor nélkül, ez a szívmelengető és egzotikus tea minden bizonnyal rabul ejti az ízlelőbimbóidat.  
Citromos-mákos muffin recept
Citromos-mákos muffin recept Reggeli frissítő finomság (nem csak) karácsonyra   Hozzávalók (1 tucat muffinhoz):- 2 csésze liszt- 1 evőkanál sütőpor- 1 csipet só- 2 tojás- 1 csésze tej- 6 ek kókuszolaj- 2 citrom reszelt héja- 3/4 csésze nyírfacukor vagy nádcukor- 2 ek mák   Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd el a 12 db papír muffinkosárkát a sütőformában. Olvaszd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, majd hagyd egy picit kihűlni. Szitáld egy tálba a lisztet és a sütőport, add hozzá a sót és keverd össze. Egy másik tálban kissé verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvadt kókuszolajat és a citromhéjat, majd egy habverővel keverd össze. Ha kész, öntsd az egészet a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Most vegyítsd bele a cukrot és a mákot, azután adagold ki az egész masszát az előkészített sütőformába. 20-22 percig süsd, ennyi idő alatt szépen megemelkedik és aranybarnára sül a teteje. Hagyd hűlni 5 percig, és már tálalhatod is. A kókuszolaj épp csak egy enyhe kókuszízt kölcsönöz neki, a citrom ízét viszont hihetetlenül kiemeli. Hidd el, mennyei!  
Barco szűrt, adalékmentes kókuszolaj
Barco adalékmentes kókuszolaj Indonéziából Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tisztítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolaj válik belőle. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat. Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható.   A Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek. Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy az ízvilágot befolyásolná. 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.   Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. A bőrbe könnyen beszívódik anélkül, hogy zsíros foltot hagyna, és a bőr mélyebb rétegeibe szívódva megerősíti a belső szöveteket, így bőrünk selymesebb, puhább lesz, lassítja a bőr öregedését. Alkalmas napégés, bőrszárazság kezelésére, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.   Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.  

10. oldal / 11

Tájékoztatjuk, hogy oldalunk működéséhez "süti"-ket használ.

A sütik segítenek a webáruház működésében, illetve javítják a felhasználói élményt. További információ

Rendben

Kapcsolat

Digital River Kft.
Budapest, Eper u. 39. I/3.
1112 - Hungary

Telefon: 06-1-611-8248
E-mail: info [kukac] happygreen.hu