Citromos-mákos muffin recept
Reggeli frissítő finomság (nem csak) karácsonyra
Hozzávalók (1 tucat muffinhoz):
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 csésze tej
- 6 ek kókuszolaj
- 2 citrom reszelt héja
- 3/4 csésze nyírfacukor vagy nádcukor
- 2 ek mák
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 csésze tej
- 6 ek kókuszolaj
- 2 citrom reszelt héja
- 3/4 csésze nyírfacukor vagy nádcukor
- 2 ek mák
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd el a 12 db papír muffinkosárkát a sütőformában. Olvaszd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, majd hagyd egy picit kihűlni. Szitáld egy tálba a lisztet és a sütőport, add hozzá a sót és keverd össze. Egy másik tálban kissé verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvadt kókuszolajat és a citromhéjat, majd egy habverővel keverd össze. Ha kész, öntsd az egészet a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Most vegyítsd bele a cukrot és a mákot, azután adagold ki az egész masszát az előkészített sütőformába. 20-22 percig süsd, ennyi idő alatt szépen megemelkedik és aranybarnára sül a teteje. Hagyd hűlni 5 percig, és már tálalhatod is. A kókuszolaj épp csak egy enyhe kókuszízt kölcsönöz neki, a citrom ízét viszont hihetetlenül kiemeli. Hidd el, mennyei!