Kókuszvirág cukor - Egy újabb édes alternatíva
Ez a különleges, karamellás ízű cukor a kókuszvirág nektárjából készül. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja, és nem összekeverendő a pálmacukorral, amelyet bizonyos pálmák fájából és nem az értékes virág nedvéből nyernek ki.
Vitamin (B1, B2, B3, B6), ásványi anyag (kálium, magnézium, cink, vas), illetve aminosav tartalma igen magas.
Fontos szerepet játszik az időskori csontritkulás megelőzésében, de hiánya számos más betegség okozója is lehet.
Természetes eljárással készül, fehérítetlen és finomítatlan. Édesítőereje közel azonos a cukoréval, glikémiás indexe viszont jóval alacsonyabb (35), így lassabban szívódik fel, és nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet.
Fruktóztartalma azonban viszonylag magas, ezért cukorbetegek és candidadiétások számára fogyasztása nem ajánlott.