Készletinformáció
Raktáron
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
Energia: |
1398 kJ / 331 kcal |
Zsír
|
1,9 g 0,5 g |
Szénhidrát
|
65,2 g 2,1 g |
Rost |
13,8 g |
Fehérje |
6,5 g |
Só |
0,03 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, batátaliszt), tápióka-keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Felhasználási javaslat
Kakaós csiga
Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):
Töltelék:
Kenéshez:
A végén a fújáshoz:
Elkészítés:
A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.
Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!
Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajspray-vel és további 2 percig süssük!
Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk!