Készletinformáció
RaktáronA kakaóbabból hideg sajtolásos eljárással nyerik a kakaóvajat, amely a kezdeti szűretlen állapotban nem csak illatában, de színében is olyan, mint az igazi csokoládé - sötétbarna. A szűrést követően kapjuk az általunk ismert nyers, krém színt. A szűrés folyamán az isteni finom csokoládés kakaóillat nem vész el, ha biztosan hideg eljárással nyert kakaóvajat szeretnénk, ez a legbiztosabb ismérve. Ha nincs illata, akkor sajnos a beltartalmi értékei is csökkentek.
A kakaóvaj természetes fényvédő hatással rendelkezik, 5-6 faktor, amivel nyáron bekenve magunkat, nem csak védjük bőrünket a káros behatásokkal szemben, de gyönyörű színt is kapunk. Érdemes kipróbálni! Számos krém, ajakápoló, szappan és más különféle kozmetikai cikkek kiváló alapanyaga csak úgy, mint nagy "vetélytársa" a sheavaj, de ki-ki döntse el maga, hogy melyik szuper natúr vaj mellett teszi le a voksát. A natúr kakaóvaj pszoriázisos bőr kezelésére és sebhelyek eltüntetésére is ajánlott, továbbá a terhességi csíkok kialakulásának megakadályozására is ősi alapanyag. Magas antioxidáns tartalma miatt képes lassítani a bőr öregedési folyamatait, és védelmet nyújt a környezeti behatásokkal szemben. Vannak kutatási eredmények arra vonatkozóan, hogy a kakaóvajas testkezelések segítenek a stressz oldásában, illetve védik és erősítik az immunrendszert. Hamar beszívódik annak ellenére, hogy egy alapvetően kemény zsiradékról beszélünk.