Készletinformáció
RaktáronA nádcukrot a frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik.
Ásványi anyagok: kalcium, vas, kálium
Felhasználása: édesítésre, kávéhoz, teához, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
Jó tudni: a boltokban kapható "barnacukor" a legtöbb esetben nem más, mint fehér cukor nádmelasszal színezve. Így az nem egészségesebb, mint a fehér cukor (bár az elnevezés alapján sokan ezt feltételezik), szemben az élettanilag valóban sokkal előnyösebb nádcukorral.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1680 KJ / 400 Kcal
Zsír: 0,0 g
amelyből:
- telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát: 99,5 g
- amelyből cukor: 99,5 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 0,005 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal)
A nádcukor előnyei:
- Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb).
- Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezetbarát termék.
- Ízében egyedibb, mint a fehér cukor.