A kosár üres
Kosárnézet

Miért használj biotermékeket?

 
Érdekel az egészséged?
Érdekel mások egészsége?
Törődsz a környezeteddel?
Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor jó helyen jársz.

Ha a környezeteddel törődsz, magaddal is törődsz. A Happy Green Biobolt ebben segít neked.
 

Árösszehasonlító oldalak

Termékeinket megtalálod az

és az

oldalain is.

Egy kis ötórai chai tea
Egy igazi különlegesség - A chai tea A masala chaiként is emlegetett italkülönlegesség nem más, mint egy frissítő, fűszeres tea tejjel, ami nem összekeverendő az angolok tejes teájával.   Ahogy mondani szokás, ahány ház, annyi chai, de azért a recept lényege alapvetően a következő:   Forralj fel 2 dl vizet 1 dl tejjel, majd áztass bele egy chai teafiltert. Hagyd állni 2-3 percig, majd ízlés szerint ízesítsd nádcukorral. (Az eredeti chai teát cukor nélkül fogyasztják.) Ha eleve fűszerezett, filteres teát használsz, például az English Tea Shop chai fekete teáját, már fogyaszthatod is.   Ha még autentikusabb, egyedi ízekre vágysz, készítsd el a fűszerezést te magad! Válassz egy jó minőségű fekete teát, például egy Assam teát. Keverd össze a teafüvet (nagyjából egy evőkanálnyit) és a fűszereket (fahéj, kardamom, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, csillagánizs, édeskömény, narancshéj, fekete vagy zöld bors), majd forrázd le a fent leírt arányú víz és tej keverékével. Áztasd 2-3 percig, majd szűrd le. Esetleg adhatsz hozzá tejhabot. Akár cukorral, akár cukor nélkül, ez a szívmelengető és egzotikus tea minden bizonnyal rabul ejti az ízlelőbimbóidat.  
Citromos-mákos muffin recept
Citromos-mákos muffin recept Reggeli frissítő finomság (nem csak) karácsonyra   Hozzávalók (1 tucat muffinhoz):- 2 csésze liszt- 1 evőkanál sütőpor- 1 csipet só- 2 tojás- 1 csésze tej- 6 ek kókuszolaj- 2 citrom reszelt héja- 3/4 csésze nyírfacukor vagy nádcukor- 2 ek mák   Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezd el a 12 db papír muffinkosárkát a sütőformában. Olvaszd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, majd hagyd egy picit kihűlni. Szitáld egy tálba a lisztet és a sütőport, add hozzá a sót és keverd össze. Egy másik tálban kissé verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvadt kókuszolajat és a citromhéjat, majd egy habverővel keverd össze. Ha kész, öntsd az egészet a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze. Most vegyítsd bele a cukrot és a mákot, azután adagold ki az egész masszát az előkészített sütőformába. 20-22 percig süsd, ennyi idő alatt szépen megemelkedik és aranybarnára sül a teteje. Hagyd hűlni 5 percig, és már tálalhatod is. A kókuszolaj épp csak egy enyhe kókuszízt kölcsönöz neki, a citrom ízét viszont hihetetlenül kiemeli. Hidd el, mennyei!  
Barco szűrt, adalékmentes kókuszolaj
Barco adalékmentes kókuszolaj Indonéziából Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tisztítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolaj válik belőle. Nem hidrogénezett, nem tartalmaz adalékanyagokat. Annak ellenére, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, a kókuszolaj (kókuszzsír) az egyik legegészségesebb zsiradékunk, mivel 92%-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Növényi alapanyagú, így nem tartalmaz koleszterint. Fogyókúrához is ideális, de számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését és kezelését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását, megfázás esetén fertőtlenítő hatása miatt is fogyasztható.   A Magyar Cukorbetegek Szövetsége cukorbetegeknek is ajánlja, hiszen inzulin jelenléte nélkül is képes energiát szolgáltatni a sejteknek. Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy az ízvilágot befolyásolná. 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.   Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható haj- és bőrápolásra is. A bőrbe könnyen beszívódik anélkül, hogy zsíros foltot hagyna, és a bőr mélyebb rétegeibe szívódva megerősíti a belső szöveteket, így bőrünk selymesebb, puhább lesz, lassítja a bőr öregedését. Alkalmas napégés, bőrszárazság kezelésére, de nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.   Kb. 25 °C felett folyékony, olaj állagú, de alacsonyabb hőmérsékleten megszilárdul, ezért elterjedt a kókuszzsír elnevezés is. Ez a halmazállapot változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.  
EU ökocímke-előnyök
EU ökocímke-előnyök Manapság sok termék rendelkezik különböző „zöld” címkékkel, így a vásárlók számára nehéz eldönteni, melyikben bízhatnak. Az uniós ökocímke régóta meglévő és megbízható környezeti címke, amellyel a fogyasztók az egész Európai Unió, valamint számos más ország területén is találkozhatnak. Az európai uniós ökocímkével rendelkező termékek és szolgáltatások teljes életciklusuk során bizonyítottan alacsonyabb környezeti terhelést okoznak. Egy termék teljes életciklusa a nyersanyagok előállításától a termelésen, csomagoláson, szállításon és használaton át egészen a hulladékká válásáig, végül az ártalmatlanításig tart.   Az EU ökocímke csak kiváló teljesítményű és egyben környezetkímélő termékekre kerülhet fel, egy független testület elbírálása alapján.   A többi környezeti címke egy-egy szűkebb területre utal: például azt jelzi, hogy az adott termék energiatakarékos vagy újra feldolgozható. Az uniós ökocímke logója viszont a termék teljes életciklusára vonatkozóan igazolja az alacsony környezetterhelést: a gyártástól az ártalmatlanításig. Tehát, ha európai ökocímkét látsz egy terméken, az kevesebb hulladékot, kevesebb szennyezést jelent, és kedvezőbb a bolygónk számára is.   Az EU ökocímke könnyebbé teszi a zöld választást!     Öt ok, hogy miért válaszd az európai ökocímkét:   1. Segít a környezet védelmében. Az uniós ökocímkés termékek életútja során kevesebb hulladék, kevesebb szennyezés képződik a piac többi hasonló termékével összehasonlítva.   2.Az EU ökocímke minimalizálja a veszélyes anyagok felhasználását, amelyek károsíthatják az állat- és növényvilágot.   3. Független szakértők folyamatosan ellenőrzik, hogy az EU ökocímkés termékek megfelelnek-e a követelményeknek. A védjegyezésért nem az ipar felel.   4. Megtakarítást jelentenek a vásárlók számára. A követelményrendszerek biztosítják, hogy az uniós ökocímkés termékek nagyon hatékonyak, és így csökkentik a vásárló energia- és vízfogyasztását, így a vásárló spórolhat.   5.  Több mint 17 000 termék és szolgáltatás rendelkezik napjainkban uniós ökocímkével, nagyon széles választékban.     A minősítő rendszer célja   Az Európai Unió 1992-ben hozta létre az EU ökocímke-rendszert a fogyasztási cikkek (az élelmiszerek, az italok, a gyógyszerek, állatgyógyászati készítmények és orvosi eszközök kivételével) és a szolgáltatások (a továbbiakban együtt: termékek) környezetvédelmi célú megkülönböztető jelölésére. A rendszert szabályozó 880/92/EGK rendeletet a későbbiekben a 1980/2000/EK rendelet, majd a jelenleg hatályos 66/2010/EK rendelet váltotta fel.   Az önkéntes közösségi rendszer létrehozásának célja a fogyasztók pontos, tudományosan megalapozott és hiteles tájékoztatása olyan termékek népszerűsítésére, amelyek teljes életciklusukat tekintve kisebb környezeti hatással járnak, mint a hasonló rendeltetésű termékek. A környezetbarát vásárlási szokások kialakulása ösztönzően hat a gyártókra, szolgáltatókra, forgalmazókra, a jó minőségű és kedvező környezeti tulajdonságú termékek előállítására, forgalmazására, azaz a környezetbarát gazdasági szerkezet kialakítására.

10. oldal / 11