A kosár üres
Kosárnézet

Miért használj biotermékeket?

 
Érdekel az egészséged?
Érdekel mások egészsége?
Törődsz a környezeteddel?
Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor jó helyen jársz.

Ha a környezeteddel törődsz, magaddal is törődsz. A Happy Green Biobolt ebben segít neked.
 

Árösszehasonlító oldalak

Termékeinket megtalálod az

és az

oldalain is.

Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt?
Hányféleképpen "ehetjük meg" a kókuszt? Most ne csupán a zamatos kókuszbélre vagy a frissítő kókuszvízre gondolj, még csak ne is a különféle egzotikus receptekre...     Ha a kókuszról beszélünk, mindig valami távoli egzotikus sziget jut az eszünkbe, és ez így van jól! Viszont manapság, a különféle feldolgozási módoknak hála, már egyre közelebb került hozzánk, és szép lassan beköltözött a konyhánkba. Vegyük is sorra, hogyan...   1. Kezdjük a kókusztejjel, amelyet a kókuszdió reszelt húsából préseléssel nyernek ki. Az így kivált folyadék magas olajtartalmának köszönhetően igen sűrű, ezért ha soványabb, hígabb kókusztejet szeretnének készíteni, a kókuszreszeléket meleg vízbe áztatják, illetve a sűrű kókusztejet vízzel hígítják. A kókusztej igen egészséges, ásványi anyag tartalma magas, és laktózérzékenyek, vegetáriánusok is fogyaszthatják. Íze enyhén édeskés, de hasonlít a tehéntejhez, így remekül használható tejhelyettesítőként. A távol-keleti konyha egyik kedvelt alapanyaga.   2. A természetes kókuszliszt friss kókuszhúsból készül, adalékanyagok nélkül. Miután kisajtolták az igen magas zsírtartalmát, a kókuszhúst lisztté őrlik. Az így keletkezett őrlemény hasonlít a búzaliszthez, és vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, fehérjében, valamint rostban gazdag, zsír- és szénhidrát tartalma viszont alacsony. Gluténmentes, más lisztekkel (lenliszt, mákliszt) jól keverhető.   3. A kókuszolajat a kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tisztítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolaj válik belőle. Nem hidrogénezett, és nem tartalmaz adalékanyagokat. Cukorbetegek is fogyaszthatják, és fogyókúrához is ideális. Számtalan pozitív hatása között számon tartják a veseproblémák, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a rákos betegségek megelőzését, a csontok és a fogak erősítését és védelmét, illetve az immunrendszerre gyakorolt előnyös hatását.   4. Kókuszreszelék a kókuszdió szárított és lereszelt húsa, a kókusznak a magyar konyhában talán a legrégebben ismert formája. Nem összekeverendő a kókuszliszttel. Kiváló sütemények készítéséhez, díszítéséhez, müzlibe, kásába, illetve különleges főételekhez kiegészítőként. Ízesíthetünk vele húsételeket is, nyersen pedig salátákhoz használhatjuk.    5. A kókuszvirág cukor nem kókuszbélből, hanem a kókuszvirág nektárjából készül. Alapanyaga kizárólag a kókuszpálma nektárja, ne keverjük össze a pálmacukorral! Mivel nem a termésből készül a cukor, így a megszokott kókuszíz sem köszön vissza, inkább hasonlít az melaszos nádcukorhoz. Lágy, karamellás és karakteres. Vitamin, ásványi anyag, illetve aminosav tartalma igen magas. Édesítőereje közel azonos a fehér cukoréval, ezért természetes cukorhelyettesítő. Glikémiás indexe a nádcukoréval (68) és a legtöbb mézével (55) szemben alacsony (35), így lassabban szívódik fel, és nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet.  
Banános-juharszirupos zabkása
Banános-juharszirupos zabkása Tápláló, egészséges, gyors és finom! Reggeliztél már?     Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg zabpehely 3 evőkanál zabkorpa 8 dl rizstej vagy kókusztej 1 csipet só   A hozzávalókat főzd össze - nagyjából 10 perc alatt el is készül. A zabkását szórd meg fahéjjal, tégy rá karikára vágott banánt, és locsold meg juharsziruppal!   A juharszirupot helyettesítheted mézzel, a banánt pedig aszalt vagy friss gyümölcsökkel, dióval, mandulával. Jó étvágyat!  
Máriatövismag olaj
Máriatövismag olaj - a méregtelenítő csoda Tavaszi nagytakarítás kívül-belül - kezdjük a méregtelenítéssel!     A máriatövis az egyik legrégebben ismert gyógynövény. A lila, bogáncsszerű virágában található apró magok igen nagy koncentrátumban tartalmazzák a szilimarint, amit a népi gyógyászatban évszázadok óta használnak májbetegségek kezelésére.   A szilimarin megvédi a májsejteket a különféle toxinoktól, és képes visszafordítani a vegyszerek, nehézfémek, a rendszeresen szedett gyógyszerek, az alkohol, a kábítószerek vagy akár a gombamérgezés okozta károsodásokat. Segíti a májsejtek termelődését, és felgyorsítja a májregenerációt.   A máriatövis hatékony antioxidáns (antioxidáns hatása többszöröse az E és C vitaminénak), semlegesíti a kártékony szabadgyököket. A hideg préseléssel előállított máriatövismag olaj az egyik legkitűnőbb méregtelenítő szer. Erősíti a májat, és támogatja a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürülését. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és segít az epekő kialakulásának megelőzésében.
Természetes citromsav
Mi mindenre jó a természetes citromsav? 1. Kiváló természetes vízkőoldó szer - fém, csempe és műanyag felületekre; kávé- és teafőzők, vízforralók vízkőtelenítésére 2. Mosó- és mosogatógépek tisztítására, vízkőtelenítésére 3. Virágcserepek és -alátétek, vázák, balkonládák vízkőtelenítésére 4. Üvegfelületekről (tükör, ablak, akvárium) súrolás nélkül is eltávolítja a vízkövet. 5. Fertőtlenítő hatása révén WC tisztításra is bevetheted. 6. Jól oldódik vízben, vizes oldata folttisztításra és fehérítésre is használható. 7. Ha öblítő helyett adod a mosáshoz, a ruháid csodásan puhák lesznek, és a színüket is tovább megőrzik. 8. Hajmosáskor, vízben oldva, hasonlóan alkalmazhatod, mint az ecetet, a hajad fényes és puha lesz tőle - ecetszag nélkül. 9. Az étkezési citromsav remek tartósítószer; felhasználható szörpök, befőttek, lekvárok készítéséhez a szín- és ízanyagok megőrzése érdekében. 10. Alkalmazható ételízesítőként; teák, limonádék ízesítésére is. A citromsav természetes (nem összekeverendő az aszkorbinsavval, amit szintetikus úton állítanak elő), környezetbarát, nem mérgező és könnyen kiöblíthető.

8. oldal / 11