A kosár üres
Kosárnézet

C-vitaminnal a tavaszi fáradtság ellen

„A jövőben a C-vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.” Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudósunk, a C-vitamin atyja ekképpen vélekedett találmányáról. Hogy mennyire igaza volt, arra saját élete a legjobb példa. Napi 1000 mg C-vitamint szedett, ha megbetegedett, 8-9000 mg-ra növelte a vitaminadagját. 93 éves korában hunyt el. Élete végéig aktívan dolgozott, sportolt és kutatta a rák ellenszerét.
 
C-Vitamin
 
Milyet és mennyit?
 
Ezek a C-vitamin szedésével kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések. Ahogy világhírű kutatónk is rámutatott, C-vitaminból sohasem elég. Fontos viszont, hogy a választott készítmény tartalmazzon természetes (élő) anyagot, mint pl. a csipkebogyó, és mindig magas C-vitamin tartalmú gyümölccsel, gyümölcslével, pl. naranccsal együtt vegyük be a minél jobb felszívódás érdekében. Egyébként is érdemes nyújtott felszívódású készítményt szedni, hogy a C-vitamin folyamatosan jelen legyen a szervezetünkben. A felesleges aroma- és színezőanyagokat tartalmazó tablettákat pedig lehetőleg kerüljük!
 
C-vitaminnal a tavaszi fáradtság ellen
 
A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság, a fáradékonyság csökkentéséhez. Erős antioxidáns hatású vitamin - segíti az immunrendszer normális működését, illetve néhány főbb betegség megelőzését, mint a pl. rák és a szívbetegségek.
 
Fogyasztása különösen ajánlott vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, általános fáradtság, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás) esetén, valamint betegségek után, az immunrendszer erősítésére.
 

2016. március 18.

 

Kapcsolódó cikkek:

Mit tegyünk, ha támad az influenza?

 

Tájékoztatjuk, hogy oldalunk működéséhez "süti"-ket használ.

A sütik segítenek a webáruház működésében, illetve javítják a felhasználói élményt.

Megértettem

Kapcsolat

Digital River Kft.
Budapest, Eper u. 39. I/3.
1112 - Hungary

Telefon: 06-1-611-8248
E-mail: info [kukac] happygreen.hu